fbpx
UM IPTA IPTS APEL SAMBUNG BELAJAR PENGALAMAN KERJA STUDY ONLINE DIPLOMA DEGREE IJAZAH BACHELOR MASTER PHD ODL

Team kami terima whatsapp dari seorang pelajar yang kini sedang mengikuti program pengajian ijazah (degree / bachelor) di sebuah universiti awam terkemuka di Malaysia untuk sambung master guna diploma yang beliau ada sebelum ini.

Pelajar ini, kami dah kenal lama dalam 2-3 tahun lepas dan sepatutnya dah habis belajar dalam 1-2 tahun yang lepas, tapi masih belum habis sebab ada paper yang masih belum habis disebabkan gagal.

Betul, yuran di universiti awam (IPTA) biasanya lebih murah berbanding universiti swasta (IPTS), tetapi kebiasaanya pembelajaranya tidak se flexible (IPTS).

Ini antara faktor yang perlu diberi perhatian terutamanya untuk mereka yang bekerja dan mahu menyambung pelajaran / further study di peringkat diploma / ijazah / degree / bachelor / master / Phd / DBA yang penting sebelum menyambung pengajian, pastikanya ada pengiktirafan MQA.

Sekarang sangat mudah untuk sambung belajar kerana boleh guna pengalaman kerja atau APEL (Pengakreditan Pembelajaran Berasaskan Pengalaman Terdahulu / Accreditation of Prior Experiential Learning).

Apa lagi, jom sambung belajar guna pengalaman kerja / APEL untuk tambah ilmu atau untuk kerjaya (naik pangkat / naik gaji).

************************************************************************

Sambung & singkatkan masa belajar dengan PENGALAMAN KERJA (APEL) :

✅ SPM / Tiada SPM / Gagal SPM ➡️ TERUS Ijazah / Degree.

✅ STPM / Matrikulasi / Diploma / Setaraf ➡️ TERUS Master.

Maklumat lanjut whatsapp ke 0108603610 atau tekan link di bawah untuk kami bantu :

https://sambungbelajargunaapel.wasap.my/
.
.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *